Margaret Island

Néhány fiatal ül a margitszigeti platánok alatt és énekel meg zenél. Népdalok, tábortüzek repertoárja, napjaink akusztikus-folk-pop slágerei, ami épp eszükbe jut. Aztán írni kezdenek, aztán stúdiózni, aztán koncertezni… és mindenki látja, hogy ez jó. És mindenki hallja is, hogy ez jó. Papírhajón Bolyongó, tiszta derű, elragadó akusztikus zene: ez a Margaret Island.

Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint triója az egyik legsikeresebb pályakezdő zenekar jelenleg a hazai könnyűzenei palettán. Fellépéseik alkalmával pedig további, tehetségüket már bizonyított fiatal zenészekkel egészülnek ki. A Margaret Island 2013 őszén alakult, de már nehéz számon tartani, hogy összesen hány koncerten vannak túl, a világ hány pontjáról küldtek papírhajót ábrázoló fotókat a rajongók az együttes Facebook-oldalára, vagy hányan zengték velük a Nem voltál jó refrénjét a fesztiválokon.
2015 szeptember elsején jelent meg első nagylemezük ‘’EGYSZER VOLT’’ címmel. Az A38 hajón tartott lemezbemutató koncertre minden jegy elkelt.

Imádnak utcazenélni, szeretik a spontán zenéléseket, így stúdióban és koncerteken mindig picit más felállásban játszanak.

Az alig másfél éves zenekar meghívást kapott a Petőfi Rádió és Volt produkció által megrendezett Nagyszínpad tehetségmutatóra. Ezt követően országos ’’Bolyongó’’ turnéra indultak, amely keretein belül felléptek az ország összes jelentős fesztiválján (Sziget,Volt, Strand, SZIN, Művészetek Völgye, Campus stb…) és meghívást kaptak Franciaországba is.
Megjelenő dalaikat az ország minden pontján sugározzák az országos és vidéki rádióállomások. A legnézettebb videómegosztón videoklipjeik nézettsége közel kétmillió kattintást számlálnak.

Legfrissebb szerzeményükhöz a nyári Bolyongó Turné adta az ihletet és road movie-t forgattak Eső című dalukhoz.

Zenei díjak/elismerések:
2014. Hangfoglaló Magyarország Fődíj
2014. Az év zenei felfedezettje Füstös Bálint
2015. Bolyongó című daluk több héten át listavezető a Petőfi Rádión.
2015. A Csillagtalan több hónapon keresztül előkelő helyen szerepel a Class FM slágerlistáján.
2015. A fiatal zenekar munkásságára több támogató is felfigyel, így együttműködés születik többek között a Sennheiser, D’Addario, Bónusz Brigád, Émé márkanevekkel.

A zenekar állandó közreműködői:
Verók Tamás – gitár
Koltay Kurszán – zongora
Gerendás Dániel – dob