Mészáros Árpád Zsolt

Egy nap Gaál Erzsébet és Zsótér Sándor statisztákat kerestek a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházba. Árpi a meghallgatásra csak a matekóráról való igazolás reményében ment el, ennek eredménye egy forradalmár szerepe lett a Danton halála c. színdarabban.
Ezután egymást követték a kisebb nagyobb prózai szerepek. 1993-ban Verebes István került a színház igazgatói székébe, aki nem nézte jó szemmel a fiatal színész kicsapongásait, ezért elbocsátotta a társulatból, de beiratkozhatott az akkor induló stúdióba. Árpi meggyözte Verebest a tehetségéröl, és az évad végén visszavette a társulatba.1997-ben kollégáival egy színházi vállalkozás keretében megalapította a NapFolt Produkciót, amelynek egyik nagy sikere volt a Rémségek kicsiny boltja c. elöadás. Az egyik ilyen elöadáson egy féltékeny táncos megütötte, Árpi magatehetetlenül a földre zuhant, ezáltal a lengöbordája beleszúródott a veséjébe. 2 nappal késöbb derült csak ki, hogy nem egy egyszerü sérülésröl van szó. Az orvosok egy 6,5 cm-es rosszindulatú daganatot találtak a bal veséjében, amit azonnal müteni kellett.
Ezután 3 év rehabilitáció következett, akaraterejének köszönhetöen sikerült felépülnie. (Az orvosok ekkor ragasztották rá a Lucky Boy nevet.) A felépülése ideje alatt látta meg Miller Zolit énekelni a TV-ben. Nagyon megtetszett neki, hogy valaki a hangjával milyen érzelmeket tud kifejezni. Ezután kezdett énekelni Toldy Máriánál, és bár 1999-ben prózai diplomát szerzett egyre jobban a zenés szerepek vonzották.
A vidéki sikerek után 2000-ben felkérést kapott Kerényi Miklós Gábortól Riff szerepére (West Side Story).
Az áttörö sikert azonban a Mozart! c. musical hozta meg számára 2003-ban, amibe 1 hét próba után kellett beállnia.
1 év alatt olyannyira belopta magát a nézök szívébe, hogy megkapta a 2004-es Súgó Csiga födíját.